ΣΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ

Τι κοινό έχουν οι σημαίες της Ελβετίας και των νησιών Τόνγκα και τι οι σημαίες της Τουρκίας και του Πακιστάν; Τον σταυρό και την ημισέληνο αντίστοιχα, όπως σωστά μαντέψατε.

Σύμβολα που χαρακτηρίζουν, αιώνες τώρα, πολιτισμούς, έθνη, θρησκείες. Σύμβολα που συχνά γίνονται αιτία αντιπαλότητας και ακραίων θρησκευτικών και εθνικών φανατισμών, αλλά και σύμβολα αγάπης και ελπίδας για πολλούς. Έχουν τη δύναμη να παράγουν διαφορετικά συναισθήματα και εικόνες. Κωνσταντινούπολη, Αγιά Σοφιά, Βοσνία, Ιερουσαλήμ, Λίβανος, Κύπρος, Θράκη. Συνυπάρχουν στο σκηνικό του καραγκιοζοπαίκτη και στα μεικτά σχολεία Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Ως σήματα των οργανισμών «Ερυθρός Σταυρός» και «Ερυθρά Ημισέληνος» είναι συνώνυμα της ειρήνης, της βοήθειας, της ελπίδας.

Η έκθεση «Σταυροί και Μισοφέγγαρα» που παρουσιάζει η K-art, η νέα αίθουσα τέχνης στο Κολωνάκι, δεν φιλοδοξεί φυσικά να καλύψει ένα πολλαπλά φορτισμένο θέμα, αλλά να αποτελέσει για τον φιλότεχνο επισκέπτη, ένα κέντρισμα για προβληματισμό.

Συμμετέχουν: Ν.Αλεξίου, Θ.Κατσιπάνος, Η.Καφούρος, Μ.Μαδένης, Τ.Μαντζαβίνος, Ε.Μπιτσάκης, Α.Ποταμιάνου, Δ.Σκουρογιάννης, Τ.Σπηλιώτη, Δ.Τάταρης, Γ.Τσεριώνης, Ν.Χαραλαμπίδης.